Återvinning

Av okänd anledning poppade ett gammalt inlägg från TBS-tiden upp på bloggens tio-i-topp-lista. Jag hade medvetet förträngt helt glömt av de flesta TBS-inläggen. Även detta. Och när jag läser det idag så häpnar jag återigen över…ja mänskligheten. Förklara det där med fördelarna med allmän rösträtt för mig igen.

Idag ringde en kund till mig. Han hade köpt en pulverbrandsläckare. De hyrde under vinterhalvåret ut en stuga i vårt grannland så för säkerhetens skull hade de köpt en brandsläckare. Och det är ju aktningsvärt! Säkerheten först och allt det där.
Men hans fråga var väldigt underlig. Han efterfrågade en manual, som han förstod det hade manualen trillat ur kartongen. Jag tvekade ett tag och sade sedan att jag var högst tveksam till att det ens fanns med en manual till en pulverbrandsläckare. Lika lite som det följer med en manual till…. säg en spade.

Kund:-Du jag jobbar med sådant här. Jag råkar veta att det är krav på att manualer skall följa med vid försäljning av en vara!
Jag:-Ja jag jobbar också med det här och jag vet att det är krav på en förståelig instruktion, t ex ett piktogram om användandet kan förklaras med bilder. Och de brandsläckare jag sett brukar vara ha manualen tryckt på själva behållaren. Var den inte det?
Kund: Det borde väl du veta!
(Kom i håg att han har köpt brandsläckaren och själv packat upp den ur kartongen)
Jag:Jo naturligtvis. Men jag förstår inte frågan. Vem behöver en manual till en brandsläckare? Man riktar munstycket mot elden och trycker på avtryckaren. Det finns ju inga fler funktioner på den.
Kund:Ja nu är det så att alla är inte så smarta som du och jag. Många kan ha problem med att förstå så enkla saker.

(Mr, om du hyr ut din stuga till folk som inte begriper sig på en brandsläckare behöver du inte oroa dig. De kommer inte att komma in genom dörren då nyckel + lås också lär vara en oöverstigelig gåta.)

Jag: *tyst*…..Ok men jag är säker på att det står tryckt på behållaren hur man gör.
Kund:På norska?
Jag:*tyst*…nej den är köpt i Sverige men det är säkert bilder på behållaren som förklarar hur man gör.
Kund:*otrevligt*Och det kan du lova?
Jag: Har du tillgång till internet?

Jag navigerade med kunden till en sida där han kunde se att det fanns en instruktion tryckt på behållaren. Men han var nog inte riktigt nöjd. Han ville ändå ha en pappersmanual
Vem FAN letar efter manualen till brandsläckaren när det brinner?”

nordic-s9-art-2927

Annonser

One response

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s