J*hn, P**l, G**rg* & R*ng*

Diskussionen om det könsneutralas viktighet tog under gårdagen ordentlig fart. Många går omkring och känner sig kränkta för att de föddes med ett kön och så kan vi inte ha det eller hur?
Förslag fördes upp och någon föreslog kostnadsfria könsbytesoperationer. Men eftersom byte från ett kön till ett annat fortfarande innebär att du har ett kön röstades det ner med motiveringen att det är det enda sättet att nå full neutralitet är att ta bort kön, inte byta ut det. Så innan vetenskapen kan ordna Barbiesläthet mellan benen låter vi bli att följa den vägen.
Däremot var vi fullt eniga om att den största fienden mot neutrala kön är den otäcka vokalen. Framgent bör kämpar för könsneutralitet ersätta vokaler i namn med ”*”. D*r *m*nn typ.

Böckerböcker påpekade då att det i arabiskan inte finns några vokaler. Personligen oroar detta mig. Utan vokaler kan du inte känna dig könsbestämd och därmed ropa på rättigheter eller förändring av ett sociokulturellt system som diskriminerar din rätt att vara könsneutral.
En arbetsgrupp som ser över möjligheten att införa vokaler i arabiskan så att rätt nivå av kränkthet uppnås tillsattes genast.

Ord kom senare under kvällen från Holland. Förslaget möttes med ett visst motstånd, men sedan man enats om att försöka sälja tillbaks alla vokaler till forna Jugoslavien beslöt man att klubba igenom beslutet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s