Negerband

I Flyby fanns, och finns fortfarande, en fotbollsplan. Där hade skolan sina årliga idrottsdagar som innebar att vi alla sprang, hoppade och som i mitt fall försökte undvika att göra mer än det obligatoriska momentet 60 m. Dagen började och slutade med att klasserna stod i led framför fanan och sjung nationalsången. Sedan gick vi hem.
För oss som bara var där för att göra minsta möjliga fanns det alltid möjlighet att gå över kullen bakom det ena målet och springa runt på den gamla dansbanan. Den var förfallen redan då och revs följdaktligen några år senare.
I ”logerna” fanns det gamla planscher på väggarna som vittnade om att storheter som Ernst Rolf och andra större förmågor varit där och roat Flybyborna.
Fan vet varför för om de var då som de var på min tid hade Jussi Björling bemötts med frågan ”måste han sjunga så högt?” Men, de kom dit. Alla inte fullt så kända. June Ali och Teddy Cotton har inte gjort några avtryck såtillvida att de finns på google. Men något säger mig att Flybyborna gick man ur huse för att se ett negerband.

-Swing it boy.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s