Saker mina grannar gör & en hyllning till Ponnyjonna

Jag har varit tyst om den oändliga historien med mina grannar. Mestadels för att inget har hänt. Men likt smältvattnet från stuprören, krokusarna i rabatten och små jävla fåglar från afrika som åker hit och bajsar i skogen kommer Barbamamma och Barbapappa fram när snön tinar bort.
Den här gången med kraft och attityd.
Barbapappa har i snart två år åtnjutit det otium man får från att vara arbetslös. Och uppbackade av barbamammas föräldrar har han väl inte sett någon direkt anledning att skaffa sig ett jobb.
Men även den mest late blir till slut helt knäpp av att bara gå hemma och titta på väggarna (och porr). Den vanliga reaktionen på att gå hemma och göra ingenting är att man börjar se sin närmsta omgivning som sitt kungarike. Ett kungarike besudlat av en massa undersåtar som bara gör fel.
Barbapappa har de senaste veckorna skrivit hotbrev till Ponnyjonna. Ringt kommunens tekniska kontor för att klaga på att så många ställer sina bilar på grusplanen vi har i närheten istället för att använda parkeringen. Som f.ö är full jämt. Skällt på allas katter, utom sina egna, för att de bajsar. Vilket är sant men vi plockar upp efter dem när vi kan. Men de skrämmer även bort småbarn och hans katter så de inte vågar vara på vår gård. Tvättstugan har fel färg osv osv osv.
Tyvärr har mycket av detta riktats mot PJ personligen. PJ har ett alldeles för mycket överseende tycker jag. Men hon överraskade mig häromdagen.
B&B har ju som jag nämnt skrutit vitt & brett om sina nystulna mobiler och cyklar. I vårt cykelskjul står alltså en inte oansenlig mängd cyklar som Barbapappa och Barbapappas bror ”hittat”. Vill Barbamamma ha en ny cykel finns det strax en på plats. Vill deras unge ha en så…ja se där. En ny cykel minsann.
PJ, upprörd och förbannad över Barbapappas otrevligheter och hot ringde helt sonika polisen och tipsade anonymt om att en viss Barbapappa har en mängd stulna cyklar på vår adress. Och minsann, om inte polisbilen idag svängde in på gården och pratade med Barbapappa samt lassade ut ett antal cyklar som förhoppningsvis snart hamnar hos sina rättmätiga ägare igen.

Go PJ!

Annonser

2 responses

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s