”true” width”

En sak som jag avundas albion jättemycket är deras gruvligt, groteskt stora musikförråd. Vill de vara nostalgiska gör de ett tv-program med gamla artister och swooosh så har de timvis med, för det mesta, bra musik. Se bara Now Thats What I Call 1983

I sverige HADE vi fan inte ens en topplista 1983. Svensktoppen var nedlagd mellan 1982-1985 för att ”musik inte skulle vara kommersiell”. Och skulle vi haft en topplista skulle den bestått av Stefan Borsch, ”IQ” med Magnus Uggla, ”The Heat is on” med Agnetha Fältskog (som visserligen har en historia som ni kanske minns), något med Kikki Danielsson samt vad SVT ansåg var musik för massorna och lät höras i Melodifestivalen.
Go Britain!

Annonser

3 responses

  1. Vi hade en korrupt ”försäljningslista” (topp 50 album & topp 20 singlar) som, om jag minns rätt, byggde på att butikerna uppskattade vad som hade sålt mest. De kunde alltså sätta sina egna favoriter högre för fler poäng samt naturligtvis om andan föll på, falla offer för påtryckningar ifrån bolagen om vilka titlar som borde förekomma högre än andra.

    OBS! Poporamas Heta Högen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s