Rerun: Marshmallow world

Det är den tiden på året då julmusik skall avnjutas. Större delen är fullständigt vedervärdig. Svenska artister som tolkar taffligt översatta klassiker. Sanna Nielsen sjunger ”tomten är far till alla barnen” tex. Göm de skivorna. Ta bort Carolas Betlehem. Christer Sjögren är en tomte rip-off. ”Tänd ett ljus” med Triad är pekoral dynga.
Det finns två (2) julskivor. Enbart två.
En är Harry Connick JR:s ””When my heart finds christmas.
Den andra är Phil Spectors A Christmas Gift For You.

Under min resa till världens bästa stad ingick som utlovat ett besök på Harrods julavdelning. Som bekant älskar jag allt anglofiliskt och inget mer än riktigt brittiskt julpynt. Ett £-tecken, en trevlig skylt och jag är fast. Vi tillbringade nog en timme på de 50 kvm avdelningen täcker. Vi kom ut med två dekorationer. Men de kostar £10 och uppåt. Plus att de alltsomoftast är gjorda av glas och därför inte helt anpassade för att trängas ned i en ryggsäck.
Det samlade värdet på den här julgranen är nog femsiffrigt i pund räknat.
181
Medans den -på sedvanligt brittiskt sätt urtrevliga – personalen slog in våra futtiga inköp passade jag på att småprata lite med min expedit. Jag frågade hur det egentligen var att stå i all julpynt dagarna i ändå och om de roterade mellan avdelningarna för att få lite avlastning. Det visade sig att hon jobbat från september och skulle stå enbart på julavdelningen fram tills nyår. Samtidigt som hon dagarna i ända fick lyssna till de fem (5) julskivor de hade på rotation. Jag gillar jul. Men jag tyckte ärligt talat synd om henne.
183

Annonser

2 responses

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s