Rhyme to the beat

Ok, jag är den förste att förespråka utbildning och ett ökat intresse för omvärlden. Man måste naturligtvis pröva med de medel som står tillbuds.
Fast alla medel, verkligen? Jag är tveksam till om vi om femtio år får höra en nobelpristagare tacka Snoop Doggy Dog och Buzz Aldrin för att de startade deras bana som [vetenskapligt område här].
Texten är riiiktigt lökig. Och det luktar av Hem & Skola som vill ”prata med ungdomar”. Det luktar Staffan Hildebrand.
Och ”nej”, ”G” var inte en bra film. Det var en värdelös film. Ni tycker den var bra för att det var det enda staten ville visa er. Egentligen ville ni se ”Rambo”, ”Monchici” eller ”långt ner i halsen”.
(Långt ner i halsen – the monchici edition. Me would like that one).

Men ok, i sak har de ju rätt. Utforskningen av rymden får inte stå stilla. Men nästa gång, kan vi pröva något mer modernt? Rammstein hyllandes de omkomna i Challenger och Columbiaolyckorna och de sönderbrända astronauterna i Apollo 1-kapseln för att ge några förslag.

Som en liten avstickare, det finns en alldeles underbar myt om kosmonauter som omkommit eller försvunnit ut i världsrymden och omkommit. Allt undanhållit av politbyrån. Gagarin var inte först, men han var den förste människan i rymden som kom tillbaks levande. Antagligen inte det minsta sant, men det pirrar lite när man läser om det.

Annonser

14 responses

  • Fullständigt värdelös pekoral pekfingerfilm. Avskyvärd. Jag hatar Hildebrands självgodhet som den store berättaren av ”dagens ungdom”.

 1. Jag tycker den var bra för att mitt omdöme baseras enbart på de delar jag har något som helst minne av.

  Här kommer den lätt förutsägbara ”G EVKs cut”

  • Det jag vet som fick mig att hata filmens olidliga dumhet var när Niklas Wahlgren fick den ljusa iden att gömma sin sockerstora bit med hasch i…..ETT VINYLFODRAL! Och hans mamma hittar det när hon skall städa och lyssna på musik.
   Ingen pundare är så jävla borta att de gömmer något bredare än ett papper i ett vinylfodral.
   -Nej men oj vilken bula det är på det häääär fodralet. Vad kan deeeet vara. Oj. Hasch!
   Gaaaaaaah!

   • Låtar puckat, men jag får erkänna att jag inte har något minne av den scenen. FASS och Venus in furs är av någon anledning allt som finns kvar.

    Jag vet genom andrahandsinformation att Uggla spelade bög, men jag minns det egentligen inte.

     • Andra scenen, 0:02. Är det en ung Beatrice Ask längst till vänster?

      (Stor aha-upplevelse när jag några år senare fick hör den i orginal med VU och direkt kände igen den från filmen)

 2. Det jag minns bäst från filmen är faktiskt att en av dem jobbar på en bensinstation, o Jerry Williams o hans band kommer o tankar sina bågar där. På den tiden Jerka körde Suzuki, om jag minns rätt. O soppapriset är nåt rent löjligt, 3:42 eller nåt i den stilen.

  Venus in furs-scenen minns jag bara som en del av det konstigaste av det konstiga avsnittet. Jag såg som sagt filmen som tredelad TV-serie…

 3. VADÅ myt…det borde alla begripa att Gagarin inte vara först, jag menar, vem skjuter upp en f.d. stålverksarbetare som den första människan i rymden, inte en sovjetisk politruk iallafall!

  • Å andra sidan, hade sovjet något annat än stålverksarbetare att skjuta upp? Det fanns ju inte några astronauter innan gagarin (eller den andre tjommen om man är lagd åt det hållet).

 4. My point exactly, den andra tjommen va ju KÄND, ergo, även kommunister lär sig av misstag, hade Gagarin gått åt oxå hade dom kunnat visa upp arbetarens offer för världssocialismen, vill tom påstå att det var det dom hade TÄNKT..
  ITS A ZEITGEIST!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s