1987-1994 Måndag + bonusberättelse

Fredagens inlägg försvann in i feberdimman. Inte så att jag tvunget måste skriva varje dag, men jag har tempot uppe och kände mig lite skamsen över att jag bröt en fin trend.

Tack för era förslag på uttjatade videos. KdL´s förslag på Come as you are känns som det bästa förslaget hittills. (Men det var svårt att välja, alla förslagen är lysande exempel).Den låten spelades till döds. Särskilt den där jävla unplugged-versionen.
Passus: var inte hela MTV´s Unplugged egentligen det ultimata exemplet på en sådan här lista?

Jag hatar fortfarande MTV Unplugged. Det finns en bra krönika i ett gammalt nummer av Pop som behandlar just det där fenomenet. Jag tror att den skrevs av Lars Nylin? Han hade en beef med gubbrockens fanbärare Måns Ivarsson som i någon recension av ett band jaginteminnsnamnetpå där han jämförde dem med Rolling Stones. Men de, det okända bandet, var inte lika bra eftersom sångaren inte, och det här är underbart, ”bearbetade publiken från yttersta scenkanten”. LN plockade upp det där och skrev utifrån det citatet varför hela pratet om ”riktig musik”, dvs unplugged och Rolling Stones, var rent jävla skitsnack.
Valross, orkar du leta fram det numret får du gärna kolla om jag minns rätt.

Dagens förslag, och ni är som vanligt varmt välkomna att kommentera, är ett strålande exempel på bra låtar som spelades ta mig fan tills korna kom hem och dog av leda.

Strangelove är en lysande låt. Men den spelades sönder. Det är knappt jag idag kan lyssna på den.

Bonusberättelse
I torsdags fick jag ett mail från vår tm-chef där han ville visa moi, MOI vad det står distans- och hemförsäljningslagen (2005:59).
Han citerade en paragraf vars innebörd är avgörande för rutinerna på Företaget™.
§10
10 § Vid distansavtal om överlåtelse eller upplåtelse av en vara börjar ångerfristen löpa den dag då konsumenten tar emot varan eller en väsentlig del av den. Vid distansavtal om en tjänst börjar ångerfristen löpa den dag då avtalet ingås.

Det där stämmer. Förutom den lilla detaljen att han måste tro att jag är en amatör. För jag mailade tillbaks och förklarade att man måste läsa hela paragrafen. Man kan inte bara utelämna de delar man inte gillar. Sista meningen, som han ”glömde”, lyder:
Ångerfristen börjar löpa tidigast den dag då information enligt 7 § kommer konsumenten till handa.

Then I LOLd.

Ibland undrar jag varför jag håller på med det jag gör. Men sedan kommer jag ihåg.

thelulz

Annonser

2 responses

 1. Kommer ej ihåg nämnda text alls. Men unplugged-fenomenet känns, precis som du påpekar, som paraplytermen för det du tidigare droppat i ämnet. Och som allra tydligast illustrerades när MTV efter ett tag behöll etiketten men inte var så noga med ifall det var opluggat eller inte.

  Va? Strangelove var väl ändå för tidig för att spelas sönder? Det var väl på Sky Channel & Music Box-tiden? När musikvideor var hårdvaluta, & när man satt i England & dregglade över att de visade musikvideor VARJE DAG!

  Hmmm, f-n om jag inte var lite lik Dave på den bilden…

  • En rätt lång text med väldigt få bilder. Jag tror det var i numret med det blå omslaget med… One Dove eller något.
   Texten behandlade även hur M.I berömde LL Cool J för att halvvägs in i spelningen plugga in alla elektriska instrument som en sorts meta-revolution i Bob Dylan-klass. Vilket det naturligtvis inte var.

   Jag måste förtydliga valet av årtal, 1987 var året JAG fick tillgång till kabel-TV och därifrån utgår mina val av videos.
   Jo, låten spelades sönder. Men nu när du påpekar det kanske det här är mer vad jag minns än vad som faktiskt var fallet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s