I new a girl named Nikki

Jag är ingen van hotellbesökare. Därför brukar jag läsa recensioner av hotellen innan jag bokar dem. Genomsnittsbetyget ger en fingervisning om vad man får för pengarna. När jag nu läst ett antal recensioner förstår jag att vi alla inte delar samma uppfattning om vad som är kritik. Smuts, små sängar, stökigt område, dålig mat…sådant är helt egalt att klaga på. Men så finns det klagomål som får mig att undra om man skriver enbart för att klaga?
Till exempel:
*Dåligt städat i rummet, grus och smulor i sängen (mellan bäddmadrasserna) Dammigt under sängen. [Check] Besviken att inte hela frukostbuffen var ekologisk, det var trots allt därför vi valde hotellet.

*att det inte fanns någon hårfön på rummet [Check] och tvålbehållaren var inte bra att det var så hård när man har ont i leder för det var svårt att få ut tvål då [ledvärk suger, all respekt. Men att klaga på tvålbehållaren, rly?]

*Ljusen i korridorerna – som förmodligen har en arkitekt-tanke bakom sig, var fruktansvärt jobbiga för mig. Starka, märkliga färger gjorde verkligen att det gjorde ont i ögonen

*Under natten var det en mindre trevlig personalen i receptionen som inte ville heja..

Dubbelsängen var alldeles för trång och framför allt var täcket gemensamt och för smalt. När en av oss vänt sig i sängen låg den andra delvis utan täcke. Då vaknar man och kan ha svårt att somna om!Hur skulle det då vara om man skulle dela rum med en mer eller mindre främmande människa?[What?????]

*ingen information på rummet vad som gällde kaffe oh kaka fick vi men i våra våra papper så sklle vi få snacks choklad torkad frkt och mineralvattenav märket san pellegrino ,samt ett graris exemplar av det är bra att få lite information på rummet vad som gäller frukosttider och lite brocher om Göteborg det saknade vi

I helgen firade jag inte bara femårig bröllopsdag med Frau A-mann. Det var även ettårsdag för den här bloggens tillkomst. Frau A-mann fick uppmärksamheten. Jag hoppas ni inte tog illa vid er?

Helgen tillbringades i Varberg. Detta utan direkt orsak. Det föreföll vara en fin stad och den låg på lagom resavstånd. Semesterorter på hösten är alltid mer intressanta än de är på sommaren.Och absolut, det var en lyckad resa. Större delen av tiden tillbringades på restaurang, på promenad eller framför tv:n. Och vi gick på museum.
Hotellet, för att anknyta till ingressen, var ett b&b. Okens B&B för att vara exakt. Johodå det var mysigt, men jag vill inte vänta på plats vid frukost. Det skall finnas plats för alla.
Utöver de extra minuter vi fick tillbringa i väntan på ledigt bord var det alldeles utmärkt.

Jag hade funderat på någon form av balluns med fyrverkerier och konfetti i form av animerade GIF:ar för att fira årsdagarna. Men njaa. Inte idag. Kanske senare.

Årets mest lästa inlägg är fortfarande Valrossmuttan

Annonser

7 responses

 1. Dubbelsäng på hotel brukar innebära två sängar som gladeligen glider iväg på heltäckningsmattan så att man plötsligt har en avgrund mellan sig och frugan.
  En gång har jag varit med om riktigt dubbelsäng och då också med hel madrass, det var vid kick-off på jobbet när jag delade rum med en arbetskamrat.

  Dubbeltäcke måste vara i det nämraste unikt på ett hotellrum? Var det verkligen ett dubbelrum de fått? (:

 2. I Italien hade vi dubbelsäng, men med ett dubbeltäcke som inte hade ett vanligt svenskt påslakan utan det var bara ett lakan som låg runt täcket….Och de stoppade in täcket så hårt när de bäddade så vi fick knappt upp det….det gick liksom inte att krypa ner under det heller hehe. Men det värsta av allt var att man inte hade gratis internet!! Buuuuuuu!

 3. Clarion hotell i Uppsala hade inte heller gratis Internet, o det var för mindre än två veckor sen. 25:-/dygn kostade det!

  Jag fattar inte heller hur det kan vara en främmande människa. Lixom, vet man inte vem man delar rum med? Fast det klart, är man ny på jobbet lagom till Kickoffen, så kanske…

  I likhet med EVK har jag delat dubbelsäng, fast med varsitt täcke, med en kompis. Det är tur man känner varandra bra, när ett stycken stor hund dessutom vill vara med i sängen. 🙂

  Dubbeltäcke ftw! Det är sååå mycket trevligare med ett gemensamt stooort täcke än med var sitt täcke.

  • Jo men skall hotellet få påpekande för att du vaknade upp med en vilt främmande människa. Detta implicerar att du hamnade i samma säng med någon som morgonen efter är fullständigt främmande. Det utesluter arbetskamrater och liknande.

   WiFi skall vara gratis, Bonnjävlar!

   • Det står inte ”en fullständigt främmande”, det står ”en mer eller mindre främmande”. Vilket torde kunna inkludera ragget du var för full för att minnas att du tog med till rummet kvällen innan. O tänk dig själv, när du vaknar o inser att under samma täcke ligger nån du inte skulle tagit i med tång om du varit nykter. Dessutom har du värsta bakfyllan. Då skulle jag tro du vill ha ett eget täcke att gömma dig under.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s