Going crazy with the cheese wizz.

En fördel med att ha barn är att det är gudomligt skönt när de är bortresta. Datorn är min. Jag får se vilken kanal jag vill och läsa text-tv så ofta jag känner för det. Helgen har således varit rätt lugn. En sväng till Skövde där årets höstlollektion inhandlades ( svart polo, svart dragkedströja) samt en fika med Coachfuhrer och Frau Rottweiler. Coach valde mellan kondorfile och paj surprise. Han valde paj.
Surprise var att den var fryst i mitten.

Helgen var också månadsdagen av en dödsolycka utanför stan. Sorgligt på alla sätt. En tonårstjej körde ihjäl sig då hon efter att ha blivit tvångshämtad av sin mamma från en fest helt enkelt snor bilen och åker tillbaks. Eftersom hon aldrig tagit körkort hade hon tydligen inte lärt sig att bromsa i skarpa svängar samt att använda säkerhetsbälte.
Så kan det gå.

Historien fortsätter dock. Gymnasieskolan håller på terminens första dag en minnesstund i skolans lokaler för henne samt en annan kille som under sommarlovet gjorde en liknande manöver och avled.
Minnesstunden hålls tillsammans med föräldrar och de elever som ville delta. Detta i närheten av skolans kontorsdel som ligger lite avskilt.
Skolans siochså-tjänsteman sitter i ett telefonsamtal när en tyst minut skall hållas. Han kan inte avsluta samtalet men sänker rösten för att inte störa.
Pappan och brodern till den förolyckade dottern tycker inte att detta är att visa respekt utan springer in på konsulentens rum och misshandlar honom allvarligt samt slår sönder rummet tills nästa måndag.

Visst är det intressant att vi nått till en punkt där man anser sig, visserligen i ett tillstånd av djup sorg, har rätt att kräva respekt annarsjävlarskalldufå?
(Och nej, de var riktiga bonniga svenskar, ingen dåligt dold rasism således.)
Jag är fascinerad.

Annonser

2 responses

  1. Fascinerande indeed. Kanske är jag cynisk men darwinism var ett ord som slog mig spontant…en teori som dessvärre upphävs av Idiokrati-profetian, men ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s