Små fluffiga moln

Nej hörni. Är inte det här en sådan dag då man lyssnar på The Orbs Little Fluffy Clouds tills man stupar?

Oops jag hade visst fel. Den fanns på dutuben.

Annonser

15 responses

 1. Jag vet inte om Valross borde älska det, eller om det är jag som borde hata det.

  Det kanske kan vara någon samlargen med fallenhet för fysiska exemplar som känner sig hotad?

 2. Jag har förklarat. Spotify saknar passion, Spotify slickar uppåt & sparkar neråt, Spotify är konserverade champinjoner på pizza & är till för människor som inte respekterar samlandet (vilket svarar på ditt spörsmål, EVK – du borde hata det). Hade det funnits ett större urval av mindre bolags kataloger hade det varit en annan femma. Jag ful-laddar hellre & köper det jag gillar. Gillar dessutom att ha dem rent fysiskt.

  Appropå samlande så håller jag faktiskt på att avyttra delar av vinylen. Inte alls så känslosamt som jag trodde. Hyckleri? Näe, jag strömlinjeformar den bara.

 3. Jag ser inte alls det du beskriver. Men så är mitt förhållande till musik idag nästan enbart konsumtion för stunden och inte ett medium vars tillgång avgör min livskvalité.

  Jag har inte saknat en enda vinylplatta sedan jag sålde mina. Det är lite tråkigt faktiskt. Jag skulle vilja sakna dem.

 4. Jag har aldrig höjt Spotify till skyarna. Har sedan jag blev introducerad sett det som en halvdan tjänst med potential. Urvalet är som sagt mycket begränsat, inte bara det smala utan även förhållandevis bred musik kan sakna en tillfredställande täckning. En långsam men stadig förbättring kan dock skönjas.

  Jag tror att de känslor som kunde gett mig någon typ av passion eller åtminstonde lätt avsmak, för länge sedan hade svalnat när Spotify krystades fram. För mig förlorade musik sitt samlarvärde ungefär när .au ersattes av .mp3. Samlande är för mig förknippat med någon form av exklusivitet. Varken CD eller nedladdning har kunnat erbjuda mig det på mycket länge och min konsumtion har därmed varit ytterst begränsad. Jag äger redan allt material som SoM har givit ut. Spotify är bara ett förenklat sätt att lyssna på samma gamla låtar. CD eller därifrån tagna .ogg används också när de bättre passar tillfället.

  Endast musiken finns kvar och även om den fortfarande kräver ett medium, så kvittar det mig om det är CD, TCP/IP eller eter

  • Jag skulle vilja säga att Spotify är praktiskt precis som youtube. Även Y.T saknar en hel hoper med låtar och man svär över att allting inte finns där. Eller *ryyyyyyys* inte får visas i Sverige.
   Spotify ger tillgång till en massa låtar, precis om Y.T. Ingen av dem är komplett, skillnaden är att de har olika interface, den ena visar videos och den andra kräver nedladdning av ett program (som är rätt fult).
   Därav att jag inte förstår ditt motstånd Rözz. Y&T är minst lika passionslöst.
   Diskussionen är intressant!

 5. Utan att invänta Valrossen så hugger jag direkt på det direkta skillnader som finns mellan de två alternativen, för detta är som sagt intressant.

  Spotify kräver inloggning för att användas. För många har det ingen relevans öht. För andra är det dock en väldigt tydlig barriär. Jag hör till den senare kategorin. Det krävs en del för att jag ska prova en tjänst där jag måste registrera mig. Vad det gäller Youtube så följer man en länk, ibland utan att i förväg ha funderat på vart man kommer hamna.

  Spotify är lanserad som en ersättning för alla andra sätt att lyssna på musik. Så kommer det naturligtvis aldrig att bli och det är det antagligen få som tror. Det finns ändå som någon grundläggande tanke bakom tjänsten och sådant slår igenom på många nivåer. Tuben är på något sätt motsatsen. Riktigt dålig som musikspelare, men behändig när man vill tipsa någon om en låt.
  Långt ifrån allt finns på YT, men det är det heller ingen som förväntar sig.

  • Hmmmm, för mig har de ingen relevans då jag använder saker som MSN dagligen. Inloggningen sker en gång, sedan är det klart och jag behöver inte tänka på det mer. Men jag kan se att det är något man ryggar för. Jag registerar mig inte gärna för något bara för att det verkar kul.

   Fick jag välja skulle jag vilja se en kombination av YT och Spotify. YT utan restriktioner. Jag skulle vilja säga att jag finner mer begränsningar på YT än Spotify. Vilket bara beror på att YT upplyser mig om att jag bor i fel land. På Spotify finns ingen sådan upplysning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s