Zombiedjur

Naturen är inte bara grön och full med fågelsång. Det finns insekter också. Det finns bra (svenska) insekter och dåliga. Fördelningen ser ut ungefär såhär.
Bra insekter
+Humlor
+Bin
+Nyckelpigor
+Fjärilar

Dåliga insekter
-Mygg & knott
-Getingar
-Myror som kommer till din picknickfilt

Ungefär så tror jag att vi alla till mans delar upp den svenska insektsfaunan. Irriterande små varelser som sticks och bits men som kan viftas bort med ena handen eller dödas med Radar.
Om man nu själv vore ett litet djur då? Mmmm då är livet lite jävligare faktiskt. Extra överjävligt är det om man tillhör spindeldjuren och råkar ha oturen att födas som Plesiometa argyra,Plesiomata argyra spider
Plesiometa argyra bor i Venezuela och tillhör de spindlar som spinner riktigt tjusiga ekerformade nät.
Vilket är det Plesiometra likt andra spindlar gör. Spinner nät, äter insekter, har åtta ben och alldeles för många ögon för att det skall vara naturligt.

Nu till den äckliga delen.
I insektsvärlden finns en riktigt otäck liten jävel som vid Hymenoepimecis argyraphaga. Hymenoepimecis tillhör stekeldjuren, ni vet de där som ser ut som getingar designade av någon med fel brytning på glasögonen.
Hymenoepimecis gillar Plesiometra alldeles väldigt mycket. För vad hon gör är följande. Hymenoepimecis hittar ett styck lämpligt exemplar av Plesiometra och sticker henne med sin äggledare varpå 1 st ägg förs in i kroppen på spindeln.
Vad som nu händer är att spindeln slutar spinna sina tjusiga ekernät som det till vänster och istället bygger den en kokong där den spinner in sig själv så Hymenoepimecis larv i lugn och ro kan äta upp henne inifrånsitoid-hymenoepimecis

Utförligare text finns att läsa här

Annonser

4 responses

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s