Saker mina grannar gör. Pt XXV (?)

En pinsam likhet mellan Coachführer, Peixe-Peixe och Barbapappa är att de alla saknar körkort. Vid behov måste alltså deras bättre hälft köra runt dem.
Men det är f.ö den enda likheten och vi skall inte dra några högre växlar utifrån det. Det vore alldeles för elakt. Roligt ja, men alldeles för elakt.

När Barbapappa och Barbamamma skall åka bil, vilket de gör ofta. De väger bastanta hundra kilo var, kom i håg, och för att behålla matchvikten bör de anstränga sig så lite som möjligt.
När de skall åka någonstans vill deras dotter Hulde alltid sitta i fram. Ända sedan hon var liten har hon suttit i bakåtvänd bilstol. Och det är ju helt korrekt. Men nu är hon sju och vill fortfarande sitta i bakåtvänd bilstol. Annars skriker hon. Och den stående regeln är; skriker Hulde får hon som hon vill.
Alltså får Barbapappa alltid sitta i baksätet. Alltid lika sur och vresig över detta förnedrande faktum. Att se en 36-årig man bråka med sin fru och sjuåriga dotter om att för en gångs skull få sitta i fram är rätt roligt.

Med vänlig hälsning

Der A-mann

Annonser

8 responses

  • Oh d blir det svrt att bedma B&B. Hon kr honom, men de sexar till det lika ofta som Miss Daisy och negernchauffren. S man kan sga att B har en egen chauffr. andra sidan njuter han inte av att bli omkringkrd (i en metallicgrn kombingonting) med sin dotter

 1. Jag förundras mest över att Hulde, som jag fått för mig är lite rundlagd, får plats i en bakåtvänd stol. De brukar va ganska trånga. O hon måste vara ganska kort om bältena ska kunna sitta korrekt. Fast det kanske inte är så noga för B&B?

  • Nej hon är numera ganska ordinär i sin kroppsbyggnad. Trots groteska mängder godis och onyttig mat. Det blir nog bättre med åren.

   • Är hon kort oxo då? För annars borde hon ju nå över kanten på stolen med huvudet. O då är det ju rent farligt med bakåtvänd stol.
    Har inte B&B kommit på att man kan montera barnstolen bakåtvänd i baksätet? Så kan ju Barbapappa få sitta i fram. Win-win i barbafamiljen juh!

    • Ngonstans dr frsvann skerhetstnkandet d det viktigaste r att Hulde inte skall bli ledsen och grta. Och att du ens frsker med logiskt resonemang? Det r inte riktigt rtt personer att applicera sdant p 🙂

 2. ….Förvisso har barbapappa inget körkort, men han tillhör ju en av de få i sverige som har polisens medgivande att köra bil iallafall, om det gäller så viktiga saker som att köra barbammamma till veterinären när hon ska kalva….

  BP: -snälle polisen kan ja ente få köra in na när det är dags???
  Polisen: – vesst får du det.. kör bara, o blir du stoppad på vägen så gasa mer bara jag lövar att det ente sa bli nå böter…..

  PS…detta är barbapappas egna ord…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s