Saker Mina Grannar Gör. Pt XXIV

Jag är inte säker på att den här grannhistorien kommer att göra sig i text, men jag vill ändå göra ett försök. Hav tålamod och överseende.

För några år sedan bodde en trevlig familj i lägenheten under Ponnyjonnas. Där bor numera Titta-solen-familjen.
Den tidigare familjen, låt oss kalla dem Familjen Gym, kom vi bra överens med. Det var inga krusiduller utan de sade till när de tyckte något var fel, eller för den delen bra.
Mamma Gym hade ett arbete som innebar att hon kunde åka hem då och då för at sköta tvätten. Och eftersom hon kände städerskan på gården kunde hon låna hennes kolv till tvättstugan. Hon kunde alltså tvätta dubbelt så ofta som vi andra. men hon valde alltid morgonpass eller middagspasset, enbart på vardagar, istället kvällspasset där alla vi andra dödliga oftast är hänvisade till att skrubba våra plagg och konkurrensen därmed är lite hårdare.
För mig var det helt ok, visserligen, hon tvättade jävligt ofta, nästan lite maniskt, men det störde absolut ingen.
Ja förutom B&B då. Detta att mamma Gym tvättade så ofta var för dem sjukt och obegripligt och ett ständigt återkommande samtalsämne från deras sida.
-Ho änte kloker så ofta som ho tvättar. Å så har ho två kölver så ho kan sno andras tvättider. Ä inte i irriterade på dä?
-Neeej inte så särskilt. Vi kan ändå inte tvätta på de två första passen på vardagar så det spelar inte så stor roll.
-Ja ja töcker dä är förjävlitt att ho sa ta tvättpass från di andre

B&B behövde nu inte bry sig då de hade egen tvättmaskin/tumlare och aldrig använde tvättstugan. Men eftersom de är de de är så brydde de sig så mycket de kunde. Att de båda gick hemma arbetslösa innebar att de såg henne gå över gården varje dag hon tvättade.
Till varje styrelsemöte föreningen hade kom det alltid ett anonymt brev där det stod något i stil med:
”Vissa använder tvättstugan mer än andra. Det innebär att andra inte får tid att tvätta och att maskinerna slits snabbare.” Typ.
Familjen Gym var ju inte dummare än de begrep vem det var som skrev de här breven . Så en vacker kväll hade pappa Gym bjudit hem sina två större bröder för att dricka öl. B&B kom hem vad det led och gick förbi Gyms altan. En av bröderna Gym ställer sig då upp och ber Barbapappa förklara varför han har problem med att mamma Gym tvättar? Barbapappa färklarar lite räddhågset att han minsann inte tycker det är så farligt utan det är Barbamamma (som står intill) som stör sig mest. Varpå Barbamamma springer in ledsen och rädd för broderb Gym som börjar skälla på henne. Situationen eskalerar tills Gym helt sonika drar till Barbapappa på käften så han trillar baklänges, reser sig upp och springer in. Barbamamma står i sitt köksfönster och tittar på och vågar inte hjälpa till.

När De i sin tur några år senare berättar om händelsen var det naturligtvis familjen Gym som varit tvugna att springa in och låsa dörren eftersom Barbapappa blev så arg att han kunde gjort någon illa.
-Dä kundä gått rektitt illa, ja vart så förbaskater så jante veste va jag jorde.

Annonser

2 responses

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s