Saker mina grannar gör. PtXX

Onsdagskvällen innebar inte bara början på en alldeles för kort ledighet utan även tillfälle att umgås med Ponnyjonna och tillsammans med henne plocka fram fler grannhändelser ur vår gemensamma historia.
En händelse som jag inte tror jag berättat är denna.

Barbamammas bror, Barbaidiot, har som jag tidigare berättat lyckats få såpass mycket knulla att han fått avkommor.
Jo änglarna gråter i himlen var gång han nämns, men de har vad det verkar å andra sidan sett till att B&B bara får ett barn.

Således:
Barbaidiot har en familj på totalt tre barn. B&B har ett barn.

När det vankas jul börjar diskussionerna månader i förväg om vem som kommer att få vad och det exakta värdet beräknas för att millimeterrättvisa skall skipas. Julklappsvärdemässigt alltså.
För B&Bs skull är den enda poängen att inget annat barn skall få för mer pengar än deras unge, Hulde. Skulle Hulde få mest presenter till ett större värde än någon annan är det naturligtvis inte orättvist utan så som det skall vara.
Deras inställning till rättvisa är denna. Om Barbaidiots tre barn får presenter för ettusen kronor vardera innebär det inte att rättvisa är att Hulde också får presenter till ett värde av ettusen kronor.
Nej, Hulde skall få för TREtusen kronor, själv, annars är det orättvist då Barbaidiots barn sammanslaget per huvud annars fått presenter till ett större ekonomiskt värde.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s