Saker mina grannar gör. pt XII

Många av mina läsarmail har frågat ”varför kallas Bajsblöjan och Herr Zoloft barn för Barn Nr 1 & Barn Nr 2. Kan du inte berätta?”

Det är som allt annat som rör BB&HrZ i grund och botten en väldigt tragisk historia. Men jag är inte den som låter andras olycka stå ivägen för ett elakt skratt. Nej sådan är inte jag. Hur kul skulle den här bloggen vara då? Det finns massor med bloggar där folk skriver fina dikter om månsken, änglahår och känslor. Behovet av en till är särdeles lågt tror jag.

Okidok. Till dagens berättelse.

BB befann sig i många år långa stunder i det mörkaste afrika för att hjälpa hungriga barn inte skjuta med Kalashnikov. Fint och behjärtansvärt på alla sätt.
Hon är dock den typen av person som inte kan distansera sig från andra. Hennes medlidsamhet var av groteska proportioner. Så till den grad att hon inte riktigt fungerade i det verkliga livet.
Tyvärr är det så att vi inte kan fungera om vi in i hjärtat verkligen tillät oss att känna total medlidsamhet för varje oförrätt andra råkar ut för.
Det var därför Jesus dog, ok?

BB hade alltså vissa problem med att sätta saker i paritet till varandra. En fågel som såg ensam ut eller en barnsoldat i Afrika, båda gav enorma samvetskval som fick henne att må dåligt.

BB och HrZ fann till slut varandra, troligtvis hade hon någon önskan om att hjälpa honom, och de skaffade barn.
Barn Nr 1 fick ett namn som sig bör. Men när Barn nr 2 ploppade ut kunde de inte komma överens om vad hon skulle heta. Alla föräldrar vet att det där kan vara lite kinkigt men alla kommer till slut överens. Så inte B & HrZ. Han ville döpa henne till ”Fia”. Hon ville döpa henne till ”Mbungu Adora Bebeke” (tiden i afrika kom ihåg).
Och det här k.u.n.d.e de inte enas om. Ingen ville ge sig. Detta innebar att de i sju månader kallade henne ”bebisen”.
-Kan du hämta bebisen?
-Bebisen behöver byta blöja

De fick t o m söka dispens från skattemyndigheterna som annars gett henne ett namn de bestämde. Så efter åtta-nio månader insåg de att de var tvungna att komma överens och enades om ett namn ingen vet. När de flyttade kallade de ungen fortfarande för bebisen.
Och för allt vi vet gör de det ännu i våra dagar.

Annonser

2 responses

    • Oh nej de flyttade cirkus 500 meter nedåt stan till. Vi möter henne ibland. Hon accentuerar numera sin enorma mage med en magväska som ökar diametern ytterligare. Bara hennes öron tar större plats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s