Saker mina grannar gör. pt VIII

Hitills har det hela handlat om Barbapappa & Barbamamma samt Bajsblöjan och Herr Zoloft. De är visserligen de mest frekvent återkommande i mina observationer då de är de som utmärkt sig. Men Der A-mann har andra grannar som också gör konstiga saker.

I det skilda parets lägenhet flyttade en dag in en person som är känd som Den Stirrande Engelsmannen.
Den Stirrande Engelsmannen är en sann engelsman i chav-klass så tillvida att han hjälper till ingenting hemma och tillbringar större delen av sitt liv med att sitta på sin altan och stirra. Ibland skäller han på sina barn eller på gårdens katter.
Men annars sitter han på en stol, ena armen på huvudet så att vi ser hans armhåla. Vi har altanten mittemot varandra så det är svårt att undvika honom. Sedan vrider han låååååångsamt på huvudet åt det ena hållet samtidig som blicken följer huvudets vridningar. När han har vridit så på huvudet så långt det går åt ena hållet vrider han det lååååångsamt tillbaks. Som en mänsklig radarantenn bevakar han vad som rör sig på gården.
Tänk er en varm sommardag, luften står still, alla sitter utslagna i skugga. Det enda som befinner sig i rörelse är Den Stirrande Engelsmannens huvudvridningar som sakta, sakta låter hans blick svepa över omgivningen.

När hans far kommer på besök från england, vilket sker ungefär varannan månad, sitter de båda två på varsin stol bredvid varandra synkroniserade i sina huvudvridningar.

Annonser

2 responses

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s