Saker mina grannar gör. ptIII

Barbamamma & Barbapappa har ibland jobb. Inte så ofta, men det händer. Det brukar dock inte vara så länge. Deras inkomst är med detta i åtanke väldigt fluktuerande. De har inte en chans att få ta några lån eller handla på avbetalning. Kontanter direkt i dörren är vad som gäller för dem om de vill shoppa.
Trots detta stoltserar de, sommartid, omkring med nya mobiler med jämna mellanrum, vart tredje vecka sisådär. De har ”-köpt däm på Blockät å en killä i tiahölm,/venninga/ å ena kömpis” om man frågar. Fair enough så kunde det ju naturligtvis vara. Men ändå, inte ens sådana här människor köper mobil så jävla ofta. Framför allt är det jobbigt att flytta kontakter och inställningar varannan dag tycker jag.
Frågan fick en dag plötsligt sin lösning.

Barbapappas släkting jobbar på Arslerövs nöjesfält, därigenom får Barbamamma jobba lite på somrarna i informationsdisken där bland annat borttappade saker lämnas in. Om du hittar en mobil och lämnar in den där kommer den, om den är av någorlunda modernt snitt, inte alls att hamna i en låda i väntan på ägaren. Nej den hamnar hos Barbamamma & Barbapappa som i sin tur behåller den eller säljer den vidare.

barbapappa

Annonser

2 responses

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s