The Shape of Thing To Come

Världens bästa tv-serie de senaste åren har varit Battlestar Galactica.
(Ja inte originalserien utan den nya varianten.) Briljant manus, lysande skådespelare, fascinerande kamerateknik och användande av specialeffekter. Men framför allt en enastående kompositör i Bear McCreary. Jag tror aldrig att jag hört ett soundtrack som så perfekt matchar avsnittens tempo. Fram tills BG har soundtrack varit något som lallade i bakgrunden a l a John Williams. Möjligtvis med undantag för Morricone, Hans Zimmer och Danny Elfman.
Men för all del, låt inte mig sitta här och prata bort tiden. Lyssna själva på ett av de vackrare stycken pianomusik som komponerats de senaste tio åren
Battlestar Sonatica
Eller varför inte en passacaglia som heter just….
Passacaglia

Jajamensan!

Jajamensan!

Annonser

6 responses

  1. Jajaja det finns massor med bra kompositörer. Men nu ville jag hylla en enda och med en svepande gest vifta bort alla andra som positivhalande rumäner. Kan du sluta döda mina poänger är du snäll 😀

  2. Amen! Blev helt tagen av McCrearys soundtrack. Passaglia kom in helt perfekt i serien. Vad gäller BSG, blev det inte lite jobbigt S3 när den religiösa manin gick lite överstyr?

  3. Agree och tack för att någon häromkring har lite smak. S3 var bitvis tam. Det märks att de egentligen hade en historia för fem säsonger de nu fick koka ihop till fyra. Men S4 pt2 har ju tagit sig till det mest spännande på TV på länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s