In Mani ng, basisten i Primal Scream har ordet

Likt valross ägnar jag mig sällan åt sällskapslekar. Men en så fin imnaning som jag nu ändå fick så kan jag inte motstå.
Sju saker om mig själv? Here goes

1. Jag har en jättefin jacka inköpt på min första Londonresa 198hum. Dagarna efter jag kom hem till Sverige blev upptäckte jag att Bros hade samma jackor. Jag visste inte då och vet inte nu om det innebar att jackan var oerhört het eller om alla skulle skratta åt den. Hursomhaver vågade jag som blyg tonåring inte bära den mer än en gång. Sedan dess har den hängt i min garderob. Ömt omhuldad.

jacka

2. Då liksom nu ägde jag en förkärlek till svarta polos. Jag bär inte poppiga jackor längre men jag älskar fortfarande polotröjor.

3. Jag läser oerhört snabbt. Under min skolgång vann jag varje sådant där test för läshastighet och läsförståelse. Å andra sidan, jag gick i Flobyskolan. Konkurrensen var sådär kan vi ju säga. Jag var den enda av killarna i min årskurs som kunde läsa när vi började skolan. Ingen bra start och det gick bara utför efter det.

4. Fram tills Music for the masses tyckte jag att Depeche var ett rätt töntigt band. Jag var altså inte alls tidig med att uppskatta dem. Och i ärlighetens namn, jag tycker fortfarande att de två första skivorna är rätt tråkiga.

5. När jag är full blir jag oerhört blyg. Däremot är jag helt vårdslös inför faror. En paradnummer var på en fest i göteborg. Längs med – de enorma- hyreshusen gick någon form av blomrabatt i betong. Under en röksession på balkongen tyckte jag att det var en helfestlig idé att skrämma de som satt i köket genom att gå på på den ca 30 cm breda balkonlådan de tre metrarna från balkongen till köksfönstret.
Att jag befann mig sju våningar upp viftade jag bort med ”äh, vad kan hända? Jag kommer ju inte att ramla”
Jag har även pussat på en halvkänd rödhårig svensk skådespelerska, H***a B*g**n, när vi under en gemensam påskfest hängde i knävecken ut genom ett husfönster på andra våningen.
Hon var dessvärre kär i den semikände skribenten Jose Creampie. Mer än en rätt charmerande puss blev det inte.
Under en kräftskiva – där vi i tidig 90-talsanda drack tequila istället för snaps – beslöt jag mig för att pröva om kräftor inte går att äta hela, straight up med skal och allt.
Det går. Jag åt två.
Inte nog med det. Den söta tjejen som satt intill mig och beskådade allt detta kröp ned i min säng lite senare på natten.
Känns inte som det bästa sättet att charma någon. Men tydligen så…

6. Jag ångrar att jag aldrig flyttade till London under min ungdom. Å andra sidan, jag gillar allt onyttigt och beroendeframkallande. Med största säkerhet hade jag börjat knapra roliga piller.
Under en av mina tidiga londonresor var jag helt inställd på att jag skulle knarka när jag var där. Klubbar, Housemusik, Brixton, dansgolv och vicks blå.
Men, blyg som jag är vågade jag aldrig fråga någon som såg ut som en knarklangare. Jag bodde i Falköping vid den här tiden. Jag hade alltså en ytterst vag bild av hur en sådan skulle se ut. Och ingen såg ut som jag förväntade mig, dvs långt hår manchesterkavaj och v-jeans som haschtomtarna i Falköping.
Jag vågade aldrig fråga någon. Och jag blev aldrig tillfrågad om jag ville köpa. Inget knark för mig alltså.

7. Jag funderar fortfarande på att börja plugga partikelfysik. Ämnet fascinerar mig oerhört.

Annonser

9 responses

 1. Du ser lite kriminell ut i den där jackan. Inte thuggish, mer som den lille smarte som bestämmer.

  Polotröjor, ja. Fattar inte var mina tagit vägen. Ett klassiskt basplagg vars existens jag totalt förträngt de senaste 10 åren.

  Tråkigast utan motstycke: Exciter.

  Jose Creampie? Bra bögporrskådisnamn.

 2. På Arvikafestivalen (-90-talet nånting) låg haschkakorna på marken och om man ville kunde man slicka upp resterna på en och annan spegel. Gratis knark för den som ville! Synd att man är så präktig.

  Du har aldrig funderat på att sluta dricka alkohol och börja knarka istället? Låter som om dina odds för överlevnad skulle öka markant.

 3. Valross: Jag tycker jag ser ut som en liten farbror i konstiga kläder.
  Hur kan du glömt svarta polotröjor? Du har ju sett mig i sådana i flera år.

  Linda: Jaså? Tråkigt att höra att de gamla tomtarna pimpat upp sig. Vart tog de vägen sedan huset där Stopp-möbler låg, kornsningen där Midnight Disco låg, revs i slutet på 80-talet? Enligt myten hade möbelaffären ett system med färgade lampor i skyltfönstret som talade om vilka ”varor” som fanns inne till försäljning.

  Pikegirl: Jag är nog en av de få som varit på Roskildefestivalen och inte sett knark. I den meningen att jag inte riktigt vet hur det ser ut. hade jag varit på samma fesatival som du hade jag nog trott att haschkakorna var trasiga spånskivor.
  F.ö tack för tipset. Idag har jag råd att knarka. Men är det inte lite sent att börja när man är 39? Känns som jag kan välja enbättre 40-årskris, eller?

 4. Det är inte dåligt att vara 39 år och ha RÅD att knarka, jag ät trettio och skulle få ställa mig vid station och ta emot kunder för att kunna köpa en joint.
  Det är aldrig försent fast å andra sidan så kan du ju sadla om och bli renlevnadsmänniska istället men det är ingen garanti för ett roligare liv.
  Jag kanske skulle bli livscoach eller nått, känner att det är lite min grej 😉

 5. När du lägger fram det så…tja jag kanske borde köpa droger istället för att renovera sommarstugan? Onekligen har du tunga oemotståndliga argument. När får vi se dig i Tv4 nyhetsmorgon pratandes om din nya livsglädjebok?

 6. Vem vet, jag kanske skriver en bok med titeln ”resecentrum nästa” en bok för dig som vill tjäna snabba pengar, sen kan man ju själv få välja vad man vill lägga dem på… 😉

 7. Det var nog senare än 80 talet det revs, någon gång på 90 talet kanske så sent som 95. Ryktet om lamporna har jag också hört.. Då måste det stämma!
  Däremot så vet jag att skomakaren som har sitt plejs ut med ströget vid Kronwalls hålls med endel fuffens affärer. *Tipsar*

 8. Det kanske var senare än 80-talet? Hmm ja jag är ju så gammal så jag har ju mycket att komma ihåg.
  Jo jag minns att det fanns en rad med fyra-fem lampor i olika kulörer. Ja eftersom jag inte vet någon som någonsin handlat möbler där bör de ju fått sin inkomst på något annat sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s