Westminster. Grädde och sylt?

Dagens tunnelbanespotting är Westminster. Tillhör också de tämligen nyrenoverade [år 2000] men till skillnad från King´s Cross känns den modern på ett brittisk sätt. Ljus och öppen planlösning. Välplacerade skyltar informerar lättfattligt vartåt de olika utgångarna leder eller vart du går för att byta linje. Luktar dock inte lika kraftigt av tunnelbana. Vilket jag gissar beror på att den, till skillnad från andra stationer, har ett fungerande och anpassat fläktsystem.
Såtillvida man inte är brittisk parlamentsledamot eller adel på väg till bröllop åker man till Westminster för att se House of Parliament och Big Ben. Även Westminster Abbey ligger en promenadväg bort.
För undertecknad var Big Ben och HoP en rejäl positiv överraskning. Båda är enorma, större än förväntat, men du kan med lätthet se detaljer i byggnaderna. En kikare är dock på sin plats. Eller ännu bättre, köp en av de eminenta böckerna som behandlar arkitekturen och byggnadernas historia. Säljs av en proper dam i ett turistbås precis till höger om uppgången ur tunnelbanan.
En liten flock av irakier har i protest mot irakkriget bosatt sig utanför HoP. De kan beskådas dagtid men ser säkerligen mer spännande ut kvällstid då ljuset från klocktornet belyser dem.
Till vänster om uppgången finns en tjusig staty av drottning Boudica. Såtillvida inte Conanförfattaren Robert E Howards skildringar av forntida amazoner var korrekt tror jag att statyn är resultatet av någon viktoriansk skulptörs våta dröm. Dock är statyn blockerad av ett pannkaksstånd. Således var det omöjligt att klättra upp och ”feel her up”. Pannkakarna var dock jävligt goda. Precis nedanför finns Westminster Pier varifrån turistbåtarna på Themsen utgår. Att resa uppför Themsen är en enorm gottpåse med londons historia samt en snabbtur genom dess arkitektur.

Annonser

One response

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s