And there´s still no guarantee

Tillbaks efter fem dagar, som jag visserligen skulle önska kunde beskrivas som hedonistiska, i världens bästa stad känns det just nu som den mentala motsvarigheten till att ha fallit med ryggen före över en betongsugga från tio meters höjd.
Visserligen har vi promenerat så att sulorna på skorna bokstavligen föll av, men det var värt varje steg. Onda fötter och öm rygg är bara ett blekt minne i jämförelse med de inetsade minnena av vänstertrafik, ett evigt trafikbuller och folkmassor som är på väg åt alla håll samtidigt.
Jag har nog tidigare påpekat att tunnelbanan i london ger mig mental utlösning. Doften av metall, friterad mat, currydoftande indier, svett som möter dig i vinden som uppstår när ett tåg är på inkommande är den ljuvligaste doften i världen.
Under de här fem dagarna har jag fotograferat namnskylten för varje station vi steg av på. Att fota en namnskylt genom fönstret när man passerar en station är fusk.

Kings Cross (51°31’53.20″N, 0° 7’20.50″W )är inte bara en låttitel på en Pet Shop Boys låt.
Det är också en jävligt stor tunnelbanestation. I princip alla tunnelbanelinjer går förbi här. Tyvärr är den moderniserad på ett riktigt tråkigt sätt och har inte riktigt den där riktiga ”underground”-känslan man finner på säg Victoriastation. Men den luktar väldigt, väldigt gott.
Men en fin rundel är det allt. Den får sällskap av Liverpool Street station, som vi visserligen steg av på först men Liverpool Street är mer en tågstation än tunnelbanestation så den får komma i andra hand just nu.

Annonser

5 responses

  1. Neverwhereturism fanns med på planeringsstadiet men tyvärr praktiskt omöjligt. Däremot åkte jag förbi Angel i Islington ett par gånger. Filmen Neverwhere, är den bra?

  2. Referensturism är alltid med i planeringen, men brukar falla på att man inte hinner läsa om boken/böckerna i fråga innan man åker. Men Neverwhereturism borde man ju kunna göra nångång…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s