Tool time

Dagens tips.

Om du sätter en sticksåg upp och ned, dvs med med bladet uppåt, och du råkar såga dig mellan tummen och pekfringret. Det är inte ett produktfel. Du kan inte komma till mig och kräva skadestånd för att sågen är farlig.

Annonser

9 responses

 1. Vilket är ingressen till ett kommande inlägg.
  -Men vem läser manualen. Tycker du att man måste göra det varje gång man köper något?

  En historia om detta ligger på ”att-göra” listan.

 2. Då jag själv inte bara är av hankön och har uppnåt vad som brukar kallas vuxen ålder, utan även är husägare, så bör det inte komma som en överaskning att jag har ackumulerat ett antal elverktyg. Jag är smått fascinerad över hur manualer till dessa vanligtvis skriva väldigt lite om hur verktyget ska användas och väldigt mycket om hur det inte ska användas. Nu äger jag ingen sticksåg av det avbildade märket, men jag skulle bli förvånad om manualen faktiskt inte är tydligt med att sågen inte får användas upp och ned.

 3. Ur manualen:
  ”Läs noga igenom alla anvisningar.
  Fel som uppstår till följd av
  att anvisningarna nedan inte följts kan orsaka elstöt,
  brand och/eller allvarliga kroppsskador.”…
  ”Var uppmärksam, kontrollera vad du gör
  och använd elverktyget med förnuft.”

  Att inte läsa manualen är, enligt vissa kunder, inte ett krav. Det är en ursäkt för att de gjort fel. Det står ingenstans att man måste läsa manualen, förutom i manualen då.
  Det är fascinerande vad vissa gör för att slippa lägga ansvaret på sig själva.

 4. Folks uppfattning om vad ansvar innebär är roande. Om jag kastar mig ut på ett övergångställe ner jag ser en lastbil komma i 90km/h så är det lastbilsföraren som är ansvarig och jag som är död.

  Varken du eller jag sitter här med söndersågad hand. (:

  Vad som gör mig förbannad är dock inte att folk är idioter eller att du måste sitta och prata med idioter hela dagen. Konsumenträtt är bra. Tillverkare och försäljare ska stå till svars för undermåliga och farliga produkter. Den här typen av idioter öderlägger hela det systemet genom att ta upp sammhällets (tillverkaren inräknad) tid och resurser och tvingar på sikt fram lagar som minskar deras egen rätt och tillverkarens ansvar.

  Det var dagens självklarhet.

 5. EVK: Vi är smärtsamt överens i våra åsikter.
  Utan att göra en lång utläggning, wtf något måste jag ju spara till kommande inlägg, är det i sig inte konsumentfrågan som är problemet. Det är folks oförmåga att ta eget ansvar. Och jag vill understryka att det här har jag och Valross diskuterat i flera år. Långt innan smartare människor kom på idén att skriva böcker om det och sitta i morgonsoffor och fika.
  Bara så ni vet. Vi var jävligt först.

 6. Jag är inte riktigt säker på vad en morognsoffa är och hur den skiljer sig från andra soffor, men jag tror dig.

  Åter till ämnet. Hur var produkten egentligen felaktig? Om jag köper en såg med blad för trä eller metall och den visar sig kunna hantera skinn, kött eller till och med ben tillfredställande, så bör det vara en bonus och inte ett fel.

 7. Jag är inte riktigt säker på vart du läst ”morognsoffa”. men om det är en faktiskt produkt skull jeg tro att det är något schäslongliknande i midnattsblå plysch och smidda detaljer. Folkhemsgoth typ.

  Bra fråga gällande produkten. Jag brukar säga om liknande saker att det inteär ett fel, det är en funktion.
  Men jag antar att felet här består i att manualen explicit inte nämner att det gör ont och att det kommer blod om man sågar sig i handen. Det står inte heller att den inte bör användas för at rensa tandsten. Vilken dag som helst kommer någon att ringa och klaga på att de sågade itu käken när de försökte använda den för oralhygien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s